Millised nimed on Eestis populaarsed? Iga kohaliku omavalitsuse kohta teame kõige populaarsemat mehe- ja naisenime. Valminud on interaktiivne visualisatsioon, kus saab uurida, millised nimed on sinu kodukandis populaarsed.

Visualisatsiooni nägemiseks kliki siia või kliki pildil. Soovituslik on kasutada brauserit Google Chrome.

Interaktiivne

 

Mõned märkused:

Tallinna TOP10 meestenimed:

1. ALEKSANDR
2. VLADIMIR
3. SERGEI
4. ANDREI
5. ALEKSEI
6. DMITRI
7. IGOR
8. VIKTOR
9. OLEG
10. JEVGENI

Tallinna TOP10 naistenimed:

1.  JELENA
2.  OLGA
3.  TATJANA
4.  IRINA
5.  SVETLANA
6.  VALENTINA
7.  NATALJA
8.  GALINA
9.  ANNA
10. MARIA

 

Trend on muutuv

Meestenimedest on praegu populaarsed Andres, Rein ja Jaan. Vaadates Siseministeeriumi lastenimede statistikat, siis Andres, Rein ja Jaan on selgelt kaotamas populaarsust.

Interaktiivne

Andres on TOP34 nimi, Jaan on 77 kohal ning Rein pandi lapsele nimeks aastatel 1992-2004 vaid 37 korral ning seega vaid 298 koht. Naistenimedest on sagedasemad Sirje, Tiina ja Anne. Lastenimede statistikas ei ole ükski neist nimedest isegi TOP100 hulgas. Kohad vastavalt 667, 158 ja 201.

Vene päritolu populaarsed nimed on laste hulgas oma populaarsust paremini säilitanud. Teisalt ei ole vene nimede hulgas nii suurt varieeruvust kui eesti nimede hulgas, esinevad küll moondused nagu Sergei -> Sergey ja Aleksei -> Alexey, kuid mitte nii hulgaliselt.

Interaktiivne

NB! Visualisatsioon on tehtud Tartu Ülikoolis aine “Andmekaeve” raames koos Kaspar Märtens’iga. Andmete eest täname AS Andmevara.

Loe ka:

Kategooriad: Eesti

Avalda arvamust